Admitere – Rezultate

banner web 650x90

In perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2019, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi va organiza cea de-a  IX- a editie a ,,Bun venit la UAIC”, eveniment de orientare si informare pentru studentii din anul I. Mai multe informatii la adresa: http://www.uaic.ro/bunvenit2019/

**********************

!!!! Important!!! Confirmarea/semnarea contractelor de studii pentru locurile cu TAXA din sesiunea de Admitere IULIE 2019 se va putea face si in zilele de 30, 31 iulie si 1, 2 august 2019 la Secretariatul Facultatii de Litere, exclusiv intre orele 10.00 – 12.00.

Taxa de scolarizare (transa I – 600 lei) se va achita in prealabil la sediul BRD.

**********************

REZULTATELE ADMITERII LA STUDII UNIVERSITARE DE LICENŢĂ ŞI MASTER

SESIUNEA IULIE 2019:

1. Studii universitare de licenţă

2. Studii universitare de masterat

 

Confirmarea locurilor se va face începând cu data de 24 iulie şi va continua şi în zilele de 25, 26 şi 29 iulie, între orele 9 – 15. Recomandăm candidaţilor aflaţi pe listele de taxă şi/sau respinşi (în aşteptare) să nu se grăbească să îşi retragă dosarele pentru că există posibilitatea de a ocupa locuri bugetate sau cu taxă întrucât, din listele de buget, se vor retrage candidaţi admişi (dosare duble, confirmare la o altă facultate etc.).

Admiterea se face strict în ordinea descrescătoare a mediilor generale obţinute de candidaţi, în funcţie de sistemul de selecţie si departajare stabilit de fiecare facultate si în ordinea opţiunilor depuse la înscriere, în limita numărului de locuri pentru care se organizează concursul.

Candidaţii declaraţi admiși la una sau mai multe facultăţi/domenii din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” au obligaţia să-și precizeze opţiunea pentru un singur domeniu sau un grup de domenii (unde este cazul), conform calendarului stabilit de fiecare facultate.

Candidaţii declaraţi admiși pe locurile subvenţionate de la buget (fără taxă) au obligaţia de a depune, conform calendarului stabilit de facultate, dosarul cu actele în original, de a semna o declaraţie pe propria răspundere și de a achita taxa de înmatriculare care este de 50 lei.

Candidaţii admiși pe locurile cu taxă au obligaţia să achite, conform calendarului stabilit de fiecare facultate, jumătate din taxa de școlarizare pentru semestrul I al anului universitar 2019 – 2020. După acest termen, vor fi declaraţi respinși candidaţii care nu au depus dosarul cu actele în original, care nu au semnat contractul de şcolarizare și nu au achitat taxele menţionate mai sus. Locurile eliberate de acești candidaţi vor fi ocupate de următorii candidaţi care îndeplinesc condiţiile de admitere, sau vor fi scoase la concurs într-o nouă sesiune. Candidaţilor admiși pe locurile cu taxă nu li se percepe taxă de înmatriculare, aceasta fiind inclusă în taxa de școlarizare.

Candidaţilor admiși cu taxă care renunţă la școlarizare în termen de 5 (cinci) zile de la semnarea contractului, li se va reţine 10% din taxa de școlarizare pentru semestrul I.

Dacă cererea de retragere se va face după depășirea termenului de cinci zile de la semnarea contractului, dar înainte de începerea celei de a doua sesiuni de admitere (vezi calendarul admiterii), candidaţilor li se va reţine 15% din taxa de școlarizare pentru semestrul I.

Celor care se retrag după începerea celei de a doua sesiuni de admitere, dar înainte de începerea anului universitar, li se va reţine 20% din taxa de școlarizare pentru semestrul I.

 

 În cazul în care aţi solicitat cazare prin completarea câmpului din fişa de admitere, vă rugăm să consultaţi informaţiile descrise în acestă pagină