Cazare an universitar 2020 / 2021

Informații privind cazarea (personal împuternicit, cont IBAN pentru plata cazării la căminul Buna Vestire, programul general al eliberărilor dispozițiilor de cazare, casieriilor și cazărilor, durata contractului de cazare, documente de cazare, informații cu privire la reduceri și gratuități și tarife de cazare)

 Liste de cazare pentru runda 3 – 29.09.2020, între orele 10.00-12.00:

Studenții afișați pe listă se vor prezenta pentru ridicarea dispozițiilor de cazare marți, 29 septembrie, între orele 10.00 – 12.00, în amfiteatrul III.12.

****

 Liste de cazare pentru runda 2 – 26.09.2020, între orele 10-12:

Studenții afișați pe listă se vor prezenta pentru ridicarea dispozițiilor de cazare sâmbătă, 26 septembrie, între orele 10.00 – 12.00, în amfiteatrul III.12.

Pentru runda a treia de cazare (care se va desfășura în limita locurilor rămase neocupate), avand in vedere decizia de desfasurare online a activitatii didactice, va rugam sa completati în ACEST FORMULAR daca mai doriti sau nu un loc de cazare in caminele universitatii. Opțiunile exprimate pe tipuri de cămine rămân aceleași, dar vor intra în calcul doar studenții care își reconfirmă dorința de a se caza.

Pentru runda a treia de cazare, listele se vor afișa în după-amiaza zilei de luni, 28 septembrie. Repartizarea dispozițiilor de cazare se va face marți, 29 septembrie, conform unui program care va fi anunțat.

***

Liste de cazare pentru runda 1 – 22 – 24.09.2020:

(Listele de cazare se vor afișa pe data de 21 septembrie, ora 16.00, la afișierul facultății și pe site).

Vor participa la cazare doar acei studenți care nu prezintă simptome de răceală/gripă (rinoree, tuse persistentă, febră). Toți studenții vor purta mască pe față pe toată durata activității de cazare, pentru siguranța lor și a tuturor celorlalte persoane aflate în sala.

Programarea pe zile a cazării din primul tur:

 • Marți, 22 septembrie 2020, orele 9.00 – 15.00, Amfiteatrul P9 (vezi harta) – cazare FETE care au primit repartiție în căminele C4, C6 și C8, astfel: între orele 9.00 – 12.00 studentele al căror nume de familie începe cu literele A – M și între orele 13.00 – 15.00 studentele al căror nume de familie începe cu literele N – Z.
 • Marți, 22 septembrie 2020, orele 9.00 – 15.00, Amfiteatrul III.12 (corp A, etaj 2) – cazare BĂIEȚI în căminele C3, Buna Vestire, C4, C6, Gaudeamus, Akademos, astfel: între orele 9.00 – 12.00 studenții al căror nume de familie începe cu literele A – M și între orele 13.00 – 15.00 studenții al căror nume de familie începe cu literele N – Z.
 • Miercuri, 23 septembrie 2020, orele 9.00 – 15.00, Amfiteatrul III.12 (corp A, etaj 2) – cazare FETE care au primit repartiție în căminele C1, C2, C3, C5, C7, C10, familiști C11, Gaudeamus, Akademos, astfel: între orele 9.00 – 12.00 studentele al căror nume de familie începe cu literele A – M și între orele 13.00 – 15.00 studentele al căror nume de familie începe cu literele N – Z.
 • Joi, 24 septembrie 2020, orele 9.00 – 14.00, Amfiteatrul III.12 (corp A, etaj 2) – cazarea studenților care nu s-au prezentat în primele două zile alocate.

 

Precizări importante:

 • Tarifele de cazare sunt mai mari decât cele din anul universitar precedent, ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie. În căminele C6 și C8, numărul de locuri / cameră a fost redus la 3.
 • În eventualitatea efectuării orelor didactice în sistem integral online în semestrul I, dacă veți dori să vă decazați, va trebui să țineți cont de faptul că, la începutul semestrului al II-lea, vă veți putea caza doar pe locurile disponibile la acel moment.
 • Studenții care nu se regăsesc luni pe listele de cazare vor aștepta listele de la runda a doua, conform unui calendar care va fi stabilit după finalizarea primei runde. Opțiunile de cazare sunt în continuare cele exprimate pentru prima rundă de cazare, nefiind nevoie de trimiterea unor alte cereri sau solicitări.

************************************

Calendarul general al cazărilor

În anul universitar 2020-2021:

 • 7 septembrie – termenul până la care facultățile vor transmite către Direcția Generală Administrativă numărul de cereri de cazare (inclusiv pentru anul I, ca nr. de locuri scoase la concurs), pe categorii de studenți (fete/băieți);
 • 14 septembrie – repartizarea locurilor de cazare către facultăţi;
 • 21 septembrie – afişarea, la facultăţi, a listelor cu studenţii care au primit dreptul de cazare, ora 16.00;
 • 22 – 24 septembrie – eliberarea dispoziţiilor individuale de cazare (în data de 24 septembrie, dispozițiile de cazare vor fi eliberate până la ora 15:00 şi cazarea efectivă se va efectua până la ora 16:00);
 • 24 septembrie, ora 17:00 – anularea tuturor dispoziţiilor de cazare ale studenţilor care nu s-au cazat, prin considerarea depăşirii termenului de valabilitate al acestora;
 • 24 septembrie, ora 19:00 – raportarea de către Direcţiei Cămine și Cantine, a locurilor rămase libere, către facultăţi;
 • 25, 26, 28, 29, 30 septembrie – afișarea zilnică la facultăți a listelor cu studenții care au primit dreptul de cazare în ordinea descrescătoare a mediilor și eliberarea dispoziţiilor de cazare cu valabilitate doar în ziua emiterii lor;
 • 12 noiembrie, ora 8:00 – depunerea cererilor de cazare la Biroul Probleme Sociale al Direcţiei Cămine și Cantine (cămin C5).

 

********************************

Studenţii din ciclurile de licenţă, master şi doctorat care solicită obţinerea unui loc de cazare în căminele UAIC pentru anul universitar 2020-2021 vor completa on-line FORMULARUL de înregistrare a cererilor și opțiunilor de cazare, formular activ până la data de 31 august 2020.

Completarea opţiunilor de cazare se face completând unul din chestionarele de mai jos, în funcţie de situaţia în care vă încadraţi:

În acest scop, este necesară efectuarea următorilor pași:

 • Logarea în chestionar: alegeți linkul specific situației dumneavoastră și completați informațiile solicitate în prima secţiune a formularalui, datele de identificare: numărul matricol, adresa de email, numele și prenumele;
 • După completarea datelor din prima secţiune, apăsaţi butonul “Next” pentru a trece la următoarea secţiune a formularului, unde trebuie să completați opțiunile de cazare în ordinea preferinţelor: 1 pentru prima opțiune dorită, 2 pentru cea de-a doua, etc. Nu este necesară completarea tuturor opțiunilor din formular, ci doar a celor pe care le doriți.
 • Procedura trebuie să se încheie obligatoriu cu apăsarea butonului „Submit”

Important:

Conform art. 36 din Regulamentul de cazare (din cadrul Regulamentului serviciilor pentru studenţi): “studenţii care nu completează tabelul (formularul) de cazare, se consideră, din oficiu, că nu solicită un loc în căminele studenţeşti.”

Art. 14 În limita a maxim 10% dintre locurile alocate, Comisiile de cazare ale facultăţilor pot acorda drept de cazare si următoarelor categorii:

 1. a) studentelor – mame cu copii;
 2. b) studenţilor care beneficiază de prevederile art. 10, lit. r) din Legea nr. 42/ 1990,republicata, în baza Certificatului eliberat de Comisia pentru aplicarea acestei legi, care atesta calitatea lor ori a unuia dintre părinţi de „Luptători pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989” sau de „Erou-martir”- cu una dintre menţiunile: rănit, reţinut, rănit si reţinut, remarcat pentru fapte deosebite, însoţit de brevet semnat de Preşedintele României;
 3. c) studenţilor care sunt bolnavi TBC (în evidenta unitarilor medicale), suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbție grave, insuficienta renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatita cronica, glaucom, miopie grava, boli imunologice, sunt infestaţi cu virusul HIV sau sunt bolnavi de SIDA, spondilită anchilozantă sau reumatism articular, numai cu recomandare de la medicul specialist ca poate locui în colectivităţi si cu avizul medicului de la Dispensarul Studenţesc sau alte cazuri analizate de către Comisia de cazare.

Art. 15 Studenții menționați la art. 14. pot obține dreptul de cazare dacă au acumulat 40 de credite din 60, în anul universitar anterior.

Studenţii care solicită cazare în baza unor

 • criterii medicale
 • criterii sociale specifice: student orfan de unul sau ambii părinți/ student aflat in plasament familial (bunici, asistent maternal profesionist, alte persoane)/ student aflat in plasament rezidential (case de copii/centre de plasament) / studente-mame cu copii/ student cu părinţi participanţi la Revoluţie / caz fraţi (soră-soră / frate-frate)
 • studenţii familişti

vor completa formularul on-line și vor trimite dosare specifice  la adresa de mail cazare.litere.iasi@gmail.com (fișier pdf cu denumirea nume.prenume)

 

Actele necesare pentru dosarul de cazare:

Dosar medical:

 1. cerere de cazare;
 2. certificat medical sau adeverinţă medicală eliberat(ă) de către medicul specialist şi vizată de către medicul de familie şi medicul de la Policlinica Universităţii, Cămin C8, Complex „Titu Maiorescu” (vezi lista bolilor din Regulament, art.15 c);
 3. copie carte de identitate;

Studenţi familişti

 1. Cerere de cazare;
 2. Copie carte de identitate soţie;
 3. Copie carte de identitate soţ;
 4. Copie după certificatul de căsătorie;
 5. Adeverinţă studentă/salariată soţie;
 6. Adeverinţă student/salariat soţ;
 7. Copie după certificatul de naştere copil;

În cazul în care soţii nu sunt căsătoriţi, dar urmează să se căsătorească până la data începerii cazărilor, în dosar vor depune o declaraţie din care să reiasă data căsătoriei şi precizarea că în 48 de ore se obligă să prezinte copie după certificatul de căsătorie, iar în caz contrar nu vor putea primi cazare ca familişti.

Orfani de ambii părinţi / Studenţi în plasament:

 1. Cerere de cazare;
 2. Copie după certificatele de deces ale părinţilor;
 3. Copie după certificatul de naştere al studentului;
 4. Copie carte de identitate student;
 5. Adeverinţă / hotărâre judecătorească pentru plasament;

Studente – mame cu copii:

 1. Cerere de cazare;
 2. Copie după certificatul de naştere al copilului;
 3. Copie după certificatul de căsătorie;
 4. Copie după certificatul de naştere al studentei;
 5. Copie carte de identitate studentă;
 6. Declaraţie din partea studentei că va locui numai cu copilul;