Anunţuri conferinţe

  • English Debate Club, noiembrie 2020 – Clubul de dezbateri în limba engleză se adresează studenților Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași care au cunoștințe avansate de limba engleză și doresc să își dezvolte abilitățile de comunicare în public, capacitatea de argumentare și gândirea critică. În cadrul primei ediții se vor desfășura trei sesiuni de practică online și un concurs de dezbateri, în persoană sau online. Câștigătorii primei ediții vor putea deveni mentori în cadrul edițiilor următoare.Numărul de locuri este limitat.Proiect extracurricular cu finanțare M.E.N.
  • Cu ocazia Zilelor Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, vă invităm la colocviul on-line RITRATTI ANNIVERSARI, care se va desfășura luni, 26 octombrie, începând cu ora 16:00.Colocviul își propune să evidențieze, printr-o serie de comunicări si discuții, figurile unor personalități italiene din domeniul literaturii, artei și filmului aniversate în anul 2020. Moderator: Conf. univ. dr. Gabriela E. DIMA. Parteneri: Centrul Cultural Italian Iași. Date de contact: Coordonator – Conf. univ. dr. Gabriela E. DIMA, e-mail: g.dima@uaic.ro; Lect. univ. dr. Corina Gabriela BĂDELIȚĂ, e-mail: badelita@uaic.ro; Lect. univ. dr. Cristian UNGUREANU, e-mail: cristian.ungureanu@uaic.ro. Programul manifestării în PDF. Link pentru acces începând cu ora 15.50aici.
  • Simpozionul Național Studențesc PLA-PR (Psihologii, locuiri, arhitecturi în proza românească de ieri și de azi), 12 decembrie 2020. Invitația de participare 
  • Colectivul de germană vă invită la evenimentul Limba germană în mediul de afaceri. Oportunități pentru practica de specialitate și carieră”, care va avea loc pe data de 22.02.2020, ora 9.00 în Amfiteatrul P1 și la 13.30 în seminar Ivănescu.
  • Conferința Internațională de Studii Românești, Ediţia a IV-a, Studiile românești în lume, 3 – 5 octombrie 2019. Programul conferinţei.
  • În perioada 6 – 10 mai 2019, Facultatea de Informatică și Facultatea de Litere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în colaborare cu Academia Română, filiala Iași, prin Institutul de Filologie Română „A.Philippide” și Institutul de Informatică Teoretică, împreună cu Asociația Română de Lingvistică Computațională, organizează, sub auspiciul Academiei Române de Științe Tehnice, „EUROLAN 2019”, a XIV – a ediție din seria Școlilor de vară în lingvistică computațională EUROLAN. Tema acestei ediții este: „Cum să facem calculatorul să descifreze subiecte și opinii în texte?”. La eveniment se pot înscrie studenți de la studii universitare de licență, master și doctorat, dar și elevi interesați să descopere minunata lume a cercetării. Participanții vor lua contact, pe parcursul unei săptămâni de cursuri și lucrări practice, cu fascinanta lume a lingvisticii computaționale și a procesării limbajului natural, două arii înrudite ale inteligenței artificiale, în care informaticieni și lingviști își îmbină cunoașterea și creativitatea pentru a transpune „pe mașină” o parte dintre abilitățile lingvistice ale ființelor umane. Participanții vor avea ocazia să descifreze modele și tehnici de adnotare, de evaluare a resurselor lingvistice, de prelucrare a textelor și de construire de aplicații, inclusiv utilizând pachetul Alexa (Amazon, care vor pregăti mașina să dezvolte abilitatea de a recunoaște subiecte și opinii exprimate în texte). Înscrierile se fac până la data de 22 aprilie 2019, completând formularul de aici.   Pagina web (EuroLAN 2019)