Prezentare Cadre didactice Admitere Programe studii Informatii utile Evenimente

În anul 1947 profesorul italian Ruggero Palmieri prezinta un curs de Istoria teatrului spaniol.

Studiul spaniolei în regim de specializare B devine posibil din 1957, când Catedra de limbi straine include si limba spaniola, alaturi de latina, germana, italiana, engleza. Cursurile facultative sunt asigurate de lector Lazar M. Stefan. În 1967 se creeaza sectia de româna-spaniola, careia i se adauga, în 1975 si sectia de franceza-spaniola.

În anii urmatori, spaniola este studiata la Facultatea de Filologie ca specialitate B, extinzându-se posibilitatile de combinatie si la celelalte limbi straine cu regim de specializare A: engleza, rusa, germana. În paralel, se organizeaza cursuri facultative, cu durata de trei ani, la alte sectii ale Facultatii de Filologie si la facultati nefilologice din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”.

Din 1990 studiul spaniolei se realizeaza în regim de specializare A si B. În 1990 se înfiinteaza sectia principala de limba si literatura spaniola . De la aceasta data, cele doua sectii, principala si secundara vor functiona în paralel si ulterior vor fi cumulate.

Tot din 1990 dateaza lectoratul de limba spaniola si colaborarea cu un lector nativ pe durata de 2-3 ani, cu norma de predare la toti anii de studiu (ore de curs practic si civilizatie spaniola), în baza acordului de cooperare între Ministerul Învatamântului din România si Ministerul Afacerilor Externe din Spania. Lectoratul de Limba Spaniola pune la dispozitia studentilor un fond de carte spaniola care sporeste anual prin donatiile Ambasadei Spaniei la Bucuresti.

Sectia de Limba si Literatura Spaniolă

  Facultatea de Litere

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

ESPAA_~1.PNG